Ταξίδι στις ΗΠΑ την Άνοιξη του 2013 - Ανεγέρθη η προτομή του Προέδρου του Αρείου Πάγου των ΗΠΑ

ΈΝΑΣ ΕΓΚΑΡΔΙΟΣ χαιρετισμός του Supreme Court Justice Anthony Kennedy με τον γλύπτη Ευάγγελο Μουστάκα –δημιουργό της προτομής του.

Μια πτέρυγα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σακραμέντο πήρε το όνομα του δικαστή Anthony M. Kennedy το βράδυ της Πέμπτης “Βιβλιοθήκη και Κέντρο Εκπαίδευσης”, με την προσέλευση πολλών από τα ακτινοβόλα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Είχε προηγηθεί δεξίωση στην ροτόντα του Robert T. Matsui United States Courthouse, όπου τιμητικά μίλησαν αρκετά από τα αστέρια του νομικού κόσμου και ολοκληρώθηκε με Stemwinder από το τιμώμενο πρόσωπο.

Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια προχώρησαν προς στην παρακείμενη βιβλιοθήκη, όπου το χάλκινο μπούστο του Kennedy το οποίο παρουσιάζεται να φορά την τήβεννο και να κρατά τον Ποινικό Κώδικα - αποκαλύφθηκε. Το γλυπτό φιλοτεχνήθηκε από τον διάσημο Έλληνα γλύπτη Βαγγέλη Μουστάκα και είναι ένα δώρο προς το κέντρο της βιβλιοθήκης και της μάθησης από τον Άγγελο και Σοφία Κ. Τσακόπουλο, επιφανείς πολίτες του Σακραμέντο και πολύχρονοι φίλοι του Kennedy και της συζύγου του, Mary Kennedy, και οι δύο γεννημένοι στο Σακραμέντο.

Ο γλύπτης Βαγγέλης Μουστάκας ταξίδεψε από την Ελλάδα για να παραστεί στα αποκαλυπτήρια και παρουσιάστηκε στους επισκέπτες από τον Άγγελο Τσακόπουλο.

 

ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ

Ο Aγγελος Κ. Τσακόπουλος (αριστερά), αποκαλύπτει το γλυπτό/μπούστο του Ανωτάτου Δικαστή Δικαιοσύνης Anthony Kennedy (την Πέμπτη 7 Μαρτίου), με τη βοήθεια των τριών παιδιών του Κennedy -Γρηγόριο, Justin και Kristin -κατά τη διάρκεια της τελετής στην οποία μια πτέρυγα του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Σακραμέντο πήρε το όνομά του, προς τιμή του Kennedy (μητρική του πόλη). Το άγαλμα είναι ένα δώρο από τον Άγγελο Τσακόπουλο και τη σύζυγό του, Σοφία.

 

1 & 3. Σακραμέντο - Το Δικαστικό Μέγαρο - πρώτη, αίθουσα

2. Από το θόλο της αίθουσας κατεβαίνει ένα ιπτάμενο γλυπτό

 

 

Στο σπίτι του Άγγελου Τσακόπουλου. Εμπρός από την κύρια είσοδο η "Εποχούμενη" του Μουστάκα σε περίοπτη θέση. Ο Άγγελος λατρεύει τα γλυπτά του φίλου του.

 

Στο σπίτι του Α.Τσακόπουλου. Πριν το δείπνο, η υπέροχη παρέα κουβεντιάζει για τα παλιά και τα σημερινά. Αριστερά ο γλύπτης Β.Μουστάκας, Α.Τσακόπουλος, Λούις Βισμάρα  (καρδιολόγος, και νυν σύμβουλος του Κυβερνήτη του Σακραμέντο) και ο Κυριάκος Σιούκας.

 

Η παρέα στο πολύ κομψό Κινέζικο εστιατόριο. 

Πρώτη σειρά : Ο Γρηγόρης -Greg Kondos , η σύντροφος του γιου του Κόντου και η Mony Κondos.
Αριστερά επάνω : 
και ένας άλλος Έλληνας, ο Ευστάθιος Κόντος -γιος του Greg. Εργάζεται στα προγράμματα της NASA και είναι αυτό ο οποίος έδωσε το όνομά του στο μηχάνημα, το οποίον προσάραξε στον Άρη –δηλαδή δικής του εμπνεύσεως το «χέρι» με το οποίο περισυλλέγονται τα ευρήματα,  μετά, η ποιήτρια Ζ. Savina, το ζεύγος Sofia & Angelo Tsakopoulos  και ο γλύπτης Βαγ. Μουστάκας.